Vast of interim specialisten: de voor- en nadelen

Eline van Velsen
Geplaatst op
8/4/24

Vaste of interim specialisten: de voor- en nadelen

Als je bedrijf groeit, heb je vaak meer personeel nodig. Dan kom je gelijk voor een belangrijke keuze te staan: kies je voor vaste werknemers of voor flexibele krachten als freelancers of interimmers? Er zijn veel factoren die invloed kunnen hebben op het maken van een keuze.

Personeelsbehoefte helder krijgen

Om de juiste keuze te maken is het allereerst belangrijk helder te krijgen waar de wens voor nieuw personeel vandaan komt en wat de behoefte precies is. Groeit je bedrijf en heb je meer resources nodig om het werk aan te kunnen? Of moet je juist een (tijdelijk) vertrek van een huidige werknemer opvangen?

In deze dynamische arbeidsmarkt is het cruciaal om de juiste keuze te maken tussen het aantrekken van vast of flexibel personeel.

Groeiende vraag naar digitaal talent

Met de groeiende vraag naar digitaal talent komen bedrijven steeds vaker in de spagaat met betrekking tot het personeels- en aannamebeleid. Digitale specialisten vormen een essentiële schakel in moderne bedrijven. Met de voortdurende ontwikkeling van technologieën en de groeiende digitalisering van bedrijfsprocessen, zijn gespecialiseerde vaardigheden op het gebied van data-analyse, software ontwikkeling en digitale marketing in toenemende mate gewild.

Kijkend naar de arbeidsmarkt voor digitale specialisten maken bedrijven steeds vaker gebruik van flexibel personeel. Er zijn drie redenen waarom dit in toenemende mate het geval is:

● Directe beschikbaarheid: freelancers en interimmers zijn vaak al ervaren professionals op hun vakgebied. Ze kunnen direct aan de slag gaan zonder uitgebreide inwerkperiodes of training, waardoor bedrijven tijd en middelen besparen. Dit is vooral waardevol bij projecten met strakke deadlines of wanneer er dringend gespecialiseerde vaardigheden nodig zijn.

● Vraag naar gespecialiseerde kennis of vaardigheden: soms hebben bedrijven slechts tijdelijk behoefte aan specifieke expertise die niet permanent nodig is binnen de organisatie. Het inhuren van freelance of interim personeel stelt hen in staat om toegang te krijgen tot deze gespecialiseerde vaardigheden wanneer dat nodig is, zonder de verplichting om deze vaardigheden permanent in huis te hebben.

● Piekmomenten of capaciteitstekort: Bij projecten met een specifieke deadline of in sectoren die te maken hebben met seizoensgebonden pieken, kan het inhuren van interim of freelance personeel helpen om de benodigde middelen

snel op te schalen en vervolgens weer af te schalen wanneer de vraag afneemt. Dit maximaliseert de operationele efficiëntie en zorgt ervoor dat projecten op tijd worden afgerond.

Voor- en nadelen van vast en flexibel personeel

Uiteindelijk is de keuze voor vast of flexibel personeel altijd maatwerk. Wel hebben ze allebei specifiek voor- en nadelen. Voordelen van vaste medewerkers:

● Continuïteit en betrokkenheid

● Passend bij bedrijfscultuur

● Lange termijn investering

Het aantrekken van vaste medewerkers biedt bedrijven stabiliteit en continuïteit. Deze medewerkers hebben vaak een diepgaande betrokkenheid bij de organisatie, waardoor ze de bedrijfscultuur beter begrijpen en gemakkelijker kunnen integreren. Ze zijn meer geneigd om zich te committeren aan langetermijndoelen en investeren in hun professionele ontwikkeling binnen het bedrijf.

Nadelen van vaste medewerkers:

● Hogere kosten op lange termijn

● Minder flexibiliteit

● Langere wervingsprocessen

Hoewel vaste medewerkers waardevol zijn voor de lange termijn, brengen ze ook hogere kosten met zich mee, zoals salaris, voordelen en training. Bovendien kunnen bedrijven met een vast personeelsbestand minder flexibel zijn om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden of -behoeften. Het werven van vast personeel kan ook een langdurig proces zijn, wat resulteert in tijdverlies en vertragingen bij het invullen van cruciale functies of bedrijfsprocessen.

Voordelen van freelance/interimmers:

● Flexibiliteit

● Directe beschikbaarheid van expertise

● Kostenbesparend op korte termijn

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het inhuren van freelancers en interimmers is de flexibiliteit die ze bieden. In plaats van vast te zitten aan langlopende contracten, kun je freelancers en interimmers inhuren voor specifieke

projecten of periodes. Dit stelt organisaties in staat om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden, piekperiodes in het werk of onverwachte projecten, zonder zich zorgen te maken over het handhaven van een constant personeelsbestand. Freelancers en interimmers brengen vaak specialistische kennis en ervaring met zich mee die niet altijd beschikbaar is binnen een vast team. Door deze professionals in te huren, kunnen organisaties profiteren van expertise op gebieden zoals IT, marketing, financiën of projectmanagement, zonder de kosten en moeite van het intern werven en trainen van nieuwe werknemers.

Nadelen van freelance/interimmers:

● Mogelijk minder betrokkenheid bij het team

● Cultuurverschillen

● Minder invloed op geleverd werk

Een potentieel nadeel van flexibel personeel is het risico op een gebrek aan betrokkenheid bij de organisatie. Omdat ze vaak op korte termijn worden ingehuurd, hebben ze mogelijk niet dezelfde loyaliteit of toewijding als vaste medewerkers. Bovendien kunnen verschillen in bedrijfscultuur tussen huidige werknemers en freelancers/interimmers en de organisatie de samenwerking bemoeilijken. Daarnaast heb je als werkgever minder invloed op geleverd werk van een freelancers of interimmer omdat deze bevoegd is zelfstandig en naar eigen invulling de opdracht in te vullen.

De juiste keuze maken

Bij het kiezen tussen het aantrekken van vaste of flexibele specialisten moeten organisaties rekening houden met verschillende factoren, waaronder de aard van het project, de beschikbaarheid van talent op de arbeidsmarkt en de langetermijnstrategieën van het bedrijf.

Voor projecten met een duidelijk omschreven scope en een afgebakende tijdslijn kunnen freelancers en interimmers een kosteneffectieve en efficiënte oplossing bieden. Aan de andere kant zijn vaste medewerkers waardevol voor organisaties die streven naar langetermijnstabiliteit en betrokkenheid, vooral bij kernactiviteiten die voortdurende ondersteuning vereisen.

Benieuwd hoe Digitallstars jou kan helpen bij het vinden van geschikte freelancers en interimmers? Neem vandaag nog contact met ons op!

Eline van Velsen
Geplaatst op
8/4/24