Digitale expertise voor digitalisering bij de gemeente

Viridiana Stangelaar
Geplaatst op
22/2/24

Vanuit onze nieuwste publieke Data & Information interim tak hebben we in enkele maanden al meerdere gemeenten verder mogen helpen met digitale vraagstukken. De komende periode delen we graag hoe we onze 'privaat digitaal' opgebouwde knowhow alsmaar meer overbrengen in het publieke domein!

Digitalisering speelt een grote rol in ons dagelijks leven en dat geldt ook voor de dienstverlening van overheidsinstanties. Het digitaliseren van overheidsdiensten biedt tal van voordelen voor de Nederlandse burger. Zo kan de dienstverlening sneller, efficiënter en goedkoper worden georganiseerd, waardoor burgers minder tijd kwijt zijn aan het regelen van zaken bij de gemeente. Bovendien kunnen burgers steeds vaker zelf online zaken regelen, zonder tussenkomst van een ambtenaar. Dit zorgt voor meer zelfredzaamheid en eigen regie voor de burger.

Ook kan de gemeente door middel van digitalisering beter inzicht krijgen in de behoeften en wensen van haar inwoners en hierop inspelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van data om verkeersstromen in kaart te brengen en zo verkeersproblemen op te lossen. Maar ook aan effectieve informatiemanagement, wat van cruciaal belang is om gegevens veilig te beheren, besluitvorming te verbeteren en de dienstverlening aan burgers weer verder te optimaliseren. Digitalisering kan dus bijdragen aan een betere dienstverlening en een efficiëntere overheid, wat uiteindelijk ten goede komt aan de Nederlandse burger.

Het inhuren van digital experts kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de digitale dienstverlening door overheidsinstanties. Onze experts hebben diepgaande kennis en ervaring op het gebied van digitalisering en kunnen helpen bij het ontwikkelen van een heldere visie en strategie op dit gebied, en ook zorgen dat het werk daadwerkelijk gedaan wordt.

Door het leveren van specifieke digitale expertise kunnen we overheidsinstanties helpen hun digitale dienstverlening naar een hoger niveau tillen, wat uiteindelijk dus leidt tot een betere service voor de burgers. Hoe we hier vanuit Digitallstars aan bijdragen, daarover updaten we je de komende periode graag met regelmaat.


Viridiana Stangelaar
Geplaatst op
22/2/24